Ajax-debuut maakt hoop los: 'Ik moet voor bekenden 500 shirts bestellen'

Ajax-debuut maakt hoop los: 'Ik moet voor bekenden 500 shirts bestellen'

15 augustus 2023 om 21:03

Bij Ajax-verdediger Jakov Medic moet zijn sterke entree nog steeds indalen. De 24-jarige Kroaat beleefde afgelopen zaterdag een droomdebuut, door met een geweldig doelpunt direct zijn visitekaartje af te geven.

Medic maakte in het duel met Heracles Almelo (4-1) op schitterende wijze de gelijkmaker. "Ik denk dat ik nog wel een paar dagen aan het dromen ben", zegt hij tegen Ajax TV. De centrumverdediger heeft zijn treffer elke dag nog teruggekeken. "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik dat was. Een hoop mensen bellen mij en sturen berichtjes. Op het internet zie ik de goal om de haverklap voorbij komen, dat is heel gek."

Van zijn moeder ontving Medic een video, waarop te horen was dat zijn naam al gescandeerd werd in de Johan Cruijff Arena. "Dat is iets waar je alleen kan van dromen. Maar dromen komen uit en daar moet ik van genieten", glundert de hoofdrolspeler, die vertelt dat men in Kroatië kennis heeft genomen van zijn sterke debuut. "Ik moet voor bekenden in Kroatië al 500 shirts bestellen. En heel veel mensen willen ook een wedstrijd bezoeken. Ik denk dat ik nog een seizoen nodig heb om iedereen hierheen te laten komen."