Gelijkspel Chelsea - Liverpool

Chelsea en Liverpool remiseren na intens voetbalgevecht op Stamford Bridge

13 augustus 2023 om 19:33
Laatste update: 13 augustus 2023 om 20:04

Chelsea en Liverpool hebben zondagmiddag in de eerste kraker van het nieuwe Premier League-seizoen gelijkgespeeld. Na 45 intense en spectaculaire minuten stond de eindstand al op het bord in Londen: 1-1.

Het tempo op Stamford Bridge lag vanaf minuut één gigantisch hoog. Liverpool, dat aantrad met Virgil van Dijk en Cody Gakpo, begon flitsend aan het duel. Al na achttien minuten spelen was het raak. Luis Diáz werd op fenomenale wijze vrijgespeeld door Mohamed Salah, waarna de Colombiaan oog in oog met doelman Robert Sánchez heel rustig bleef: 0-1.

Die treffer bleek het startschot voor een paar hele enerverende minuten. Liverpool dacht eerst op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Salah werd uiteindelijk teruggefloten na een bezoekje aan de VAR. Daarna was de beurt aan Chelsea, dat via Axel Disasi op gelijke hoogte kwam. Hij werkte van dichtbij binnen. Het thuispubliek kon vrijwel direct daarna opnieuw juichen toen Ben Chilwell scoorde, maar ook zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

De tweede helft was minder spectaculair. De ploeg van manager Jürgen Klopp leek nog even een penalty te krijgen na een handsbal in het strafschopgebied van Chelsea, maar de scheidsrechter besloot door te spelen. In de absolute slotfase, nadat Ian Maatsen inviel en daarmee zijn Premier League-debuut maakte, kregen The Reds nog een gigantische mogelijkheid voor de 1-2, maar Darwin Núñez miste. Zodoende spelen Chelsea en Liverpool voor de zevende keer op rij gelijk.