Simons verslaat De Ligt: RB Leipzig legt beslag op Duitse Supercup na ruime zege

12 augustus 2023 om 22:38

RB Leipzig heeft zaterdagavond de Duitse Supercup gewonnen. Die Roten Bullen waren veel te sterk voor landskampioen Bayern München: 0-3. Grote man aan de kant van Leipzig was Dani Olmo, die alle doelpunten voor zijn rekening nam.

Xavi Simons stond direct in de basis bij Leipzig, terwijl de vandaag 24 jaar geworden Matthijs de Ligt bij Bayern startte. Leipzig, de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen, pakte direct het initiatief. Al na drie minuten leidde het tot de eerste treffer van de avond. Olmo was er als de kippen bij om een afgeslagen vrije trap binnen te tikken.

Der Rekordmeister had weliswaar veel meer balbezit, de beste kansen bleven voor Leipzig. Vlak voor rust viel dan ook de verdiende 0-2. De Ligt pakte een negatieve hoofdrol bij de tweede goal van Olmo. De Nederlander werd in de luren gelegd door de Spanjaard, die wederom koeltjes bleef in de afronding.

Na rust deed Bayern er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Harry Kane, die vrijdag in Duitsland aankwam om zijn contract te tekenen, werd ingebracht door Thomas Tuchel om het verschil te maken. Daar slaagde de van Tottenham Hotspur overgekomen topspits niet in. Sterker nog: Olmo voltooide aan de andere kant een hattrick vanaf de strafschopstip en besliste daarmee de wedstrijd.

Simons heeft bij zijn eerste officiële wedstrijd in dienst van Leipzig direct een prijs te pakken. Volgende week start de Bundesliga. Leipzig neemt het dan op tegen Bayer Leverkusen.