Steijn hoopt verdediger snel te verwelkomen: 'Nog niet rond, maar goede kant op'

Steijn hoopt verdediger snel te verwelkomen: 'Nog niet rond, maar goede kant op'

12 augustus 2023 om 19:53
Laatste update: 12 augustus 2023 om 19:57

Maurice Steijn hoopt snel over Josip Sutalo te beschikken. De verdediger is hard onderweg naar Ajax, maar de oefenmeester kan nog altijd niet garanderen dat de transfer gaat lukken. 

Steijn spreekt in aanloop naar het duel tussen Ajax en Heracles Almelo met ESPN over de transferperikelen bij de Amsterdammers. Sutalo staat nog altijd onder contract bij Dinamo Zagreb. "Het is nog niet rond. Wat ik begreep gaat het de goede kant op. Het ziet ernaar uit dat het rond gaat komen, laat ik het zo zeggen", zegt Steijn op voorzichtige wijze. 

Ajax is ook geïnteresseerd in Hiroki Ito, die in 2017 al bij de jeugdopleiding van de Amsterdammers rondliep. Steijn kan echter niet met zekerheid zeggen of de verdediger komt. "We zijn centraal achterin mager, daar moet nog wel iemand bij. Het mooist zou iemand zijn die multifunctioneel is. Daar zijn we naar op zoek."

Mohamed Kudus leek lange tijd hard onderweg naar Brighton, maar de onderhandelingen zijn inmiddels vertraagd. Steijn rekent op zijn speler. "Die discussie hebben we niet gehad. Hij heeft de hele week getraind. Hij is speler van Ajax, er is geen transfer. Ik heb hem erin gezet, hij moet gewoon zijn werk doen", besluit de trainer.