Barça slaakt zucht van verlichting: investeerders pompen 120 miljoen in de club

Barça slaakt zucht van verlichting: investeerders pompen 120 miljoen in de club

12 augustus 2023 om 12:27

Een grote opluchting voor FC Barcelona daags voor de start van La Liga tegen Getafe. De Catalanen hebben een nieuwe deal gesloten met investeerders, die 120 miljoen euro in de club stoppen. Daardoor kunnen de meeste spelers worden ingeschreven.

Voor Barça dreigde net als vorig seizoen een groot probleem. De titelhouder kon tot dusver slechts dertien spelers inschrijven voor de competitie vanwege de financiële problemen. De deal met het Duitse Libero en het in Nederland gevestigde NIPA Capital komt dan ook net op tijd. De investeringsbedrijven betalen 120 miljoen euro voor 29,5 procent van Barça Vision.

Barcelona lanceert zodoende een nieuwe 'hefboom', zoals Spaanse media het omschrijven. MARCA windt er echter geen doekjes om en spreekt van een 'fantoomhefboom', aangezien de Catalaanse grootmacht weer aandelen verkoopt om geld te genereren. Het lijkt desondanks voldoende om aan de financiële voorwaarden te voldoen. Ook de uitgaande transfers van Franck Kessié en Ousmane Dembélé gaven wat lucht, al zal de geblesseerde aankoop Iñigo Martínez vermoedelijk nog niet ingeschreven worden.

De andere aanwinsten Ilkay Gündogan en Oriol Romeu kunnen zondagavond wel debuteren tegen Getafe. Die laatste vormde tijdens de voorbereiding een duo met Frenkie de Jong centraal op het middenveld. "We begrijpen elkaar heel goed", zei de ex-Ajacied na het duel om de Trofeu Joan Gamper. "Ik voel me op mijn gemak met hem."