'Eiting spant arbitragezaak aan tegen FC Volendam na ziekmelding'

'Eiting spant arbitragezaak aan tegen FC Volendam na ziekmelding'

11 augustus 2023 om 22:50
Laatste update: 11 augustus 2023 om 22:52

Carel Eiting spant een arbitragezaak aan tegen FC Volendam, meldt onder meer De Telegraaf. De middenvelder meldde zich vrijdag enkele uren voor het duel met Vitesse ziek en wacht het antwoord van de arbitragecommissie af. 

De krant deed vrijdag navraag rondom bronnen dichtbij Eiting en bevestigt dat de arbitragezaak gaat komen. Indien de commissie de zaak aanneemt, staat deze op 17 augustus om 19.30 uur gepland, aldus de KNVB. Eiting arriveerde vorig seizoen bij Volendam met de insteek dat de middenvelder deze zomer voor een transfer zou staan.

Beide partijen maakten de nodige afspraken en daarin werd ook een geheimhoudingsplicht opgenomen voor de ondergrens van een bod van 400.000 euro. De ondergrens van vier ton zou alleen als escape dienen wanneer Volendam een exorbitant bedrag voor de speler zou vragen. Twente kwam met een bod van vier ton, maar deze werd direct naar de prullenbak verwezen. Volendam zou een bedrag van 2.4 miljoen tot 2.8 miljoen euro willen zien.

Volendam is ervan overtuigd dat Eiting voor een hoger bedrag dan vier ton kan vertrekken. FC Twente houdt zich in de tussentijd afzijdig en wacht af of Eiting en Volendam het geschil kunnen oplossen. Na het binnenhalen van Manfred Ugalde, Younes Taha en Youri Regeer heeft de Enschedese club geen zin om een hoger bod te doen.