'Ajax en Zagreb bereiken volledig akkoord, Amsterdammers leggen 25 miljoen neer'

'Ajax en Zagreb bereiken volledig akkoord, Amsterdammers leggen hoger bedrag neer'

11 augustus 2023 om 21:10
Laatste update: 11 augustus 2023 om 21:12

Ajax en Dinamo Zagreb hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Josip Sutalo, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De Amsterdammers betalen 25 miljoen euro inclusief bonussen en hebben een vijfjarig contract klaarliggen voor de Kroaat. 

Het werd eerder op vrijdag al bekend dat de twee clubs dicht bij een akkoord waren, maar nu lijken de partijen het op alle fronten eens. Ajax bood deze week nog 20 miljoen euro, maar moet uiteindelijk 25 miljoen euro aftikken. Sutalo wordt bij de Amsterdammers de opvolger van Jurriën Timber, die onlangs naar Arsenal vertrok.

Sutalo is de komende dagen waarschijnlijk nog niet in Amsterdam te vinden: de verwachting is dat de verdediger na 19 augustus de overstap maakt naar Ajax. Dat heeft alles te maken met de Champions League-kwalificatie die Dinamo Zagreb nog voor de boeg heeft.

De Kroaat lijkt de zesde grote aankoop te worden van de Amsterdammers. Na Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic en Branco van den Boomen wordt de verdediger spoedig in de hoofdstad verwacht.