Mogelijke Ajax-terugkeer Ziyech besproken

Eventuele Ajax-terugkeer Ziyech besproken: 'Zou salaris nog een drempel zijn?'

9 augustus 2023 om 22:39
Laatste update: 9 augustus 2023 om 23:05

De analisten van het ESPN-programma Voetbalpraat zijn eensgezind: Hakim Ziyech zou niet misstaan bij het huidige Ajax. Dinsdag werd duidelijk dat de middenvelder annex aanvaller geen rugnummer heeft gekregen van Chelsea. Een vertrek uit de Premier League lijkt aanstaande. 

"Hij heeft al een paar keer heel veel pech gehad met transfers die niet doorgingen", aldus Hans Kraay junior, die daarmee doelt op de afgeketste overstap van Ziyech naar Paris Saint-Germain, eerder dit jaar. Dat ging destijds niet door vanwege een reeks administratieve blunders vanuit het Chelsea-kamp. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Ik kan me best wel voorstellen dat Ajax, als Kudus (Mohammed, red.) weggaat, zich meldt bij Ziyech, die hangend rechtsbuiten kan spelen én op 10", vervolgt Kraay. De international van Marokko heeft de afgelopen jaar in Londen aanzienlijk meer verdiend dan dat hij ooit in Amsterdam op zou kunnen strijken, maar Mario Been kan zich haast niet voorstellen dat geld op dit moment nog een drijfveer voor hem is. "Zou dat nou nog een drempel zijn voor Ziyech om te zeggen: daardoor laat ik het afketsen?"

"Het lijkt me een voetballiefhebber", vervolgt Been. "Die wil toch weer gaan voetballen om zijn carrière weer een klein beetje leven in te blazen, om daarna eventueel nog een stapje te maken?", vraagt de ESPN-analist zich hardop af.