Van Dijk begrijpt kritiek op Liverpool

Van Dijk kan zich vinden in kritiek op Liverpool: 'Ik begrijp de twijfels'

9 augustus 2023 om 09:54
Laatste update: 9 augustus 2023 om 09:57

Virgil van Dijk heeft begrip voor de kritiek op Liverpool, dat afgelopen seizoen op de vijfde plaats eindigde. The Reds spelen zodoende geen Champions League voetbal, maar moeten het doen met de Europa League. 

"Ik kan die negativiteit in sommige opzichten zeker begrijpen, maar ik ben geen negatief persoon", aldus Van Dijk in gesprek met de BBC. "Maar natuurlijk: veel spelers vertrekken. Je aanvoerder én vice-aanvoerder vetrekken, en op dit moment zijn er nog maar twee nieuwe speler", waarmee de Oranje-international doelt op de komst van Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai. 

"En de wijze waarop we hebben gespeeld, in balbezit uitstekend, maar verdedigend niet goed... Dan kan ik begrijpen dat sommige mensen twijfels hebben", vervolgt de centrale verdediger zelfkritisch. "Het zal heel zwaar worden als we kijken naar de teams om ons heen, maar we willen weer aan de top staan. We willen weer uitdagen. We moeten vertrouwen hebben, zelfverzekerd zijn en iedere dag leren. Er zijn spelers weg, spelers die een grote rol hebben gespeeld in het succus, maar anderen moeten een stap gaan zetten."

Juist om die reden kijkt de nieuwbakken aanvoerder van de ploeg van manager Jürgen Klopp uit naar komend seizoen. "Dat is naar mijn mening een mooie uitdaging. We zouden enthousiast moeten zijn. Ik ben erg enthousiast, dus laten we het proberen." Van Dijk en co. beginnen komende zaterdag aan het nieuwe Premier League-seizoen. Dan staat er direct een kraker op het programma. Chelsea is dan de tegenstander.