Steijn verklapt transfergeweld Ajax

Transfers op komst bij Ajax: 'De grote jongens worden wel binnengehaald'

8 augustus 2023 om 15:05
Laatste update: 8 augustus 2023 om 15:21

Maurice Steijn heeft aangekondigd dat Ajax zich deze zomer zeker nog zal roeren op de transfermarkt. De trainer van de Amsterdammers verklapte dat 'de grote namen en écht ervaren spelers' binnenkort de overstap zullen maken naar de Johan Cruijff ArenA. 

Steijn stond dinsdagmiddag ESPN te woord op de Open Dag van Ajax. Daar ging de 49-jarige oefenmeester allereerst in op het naderende vertrek van zowel Mohammed Kudus als Edson Álvarez. "We wisten dat er wat met Kudus kon gaan gebeuren. We wisten dat er wat met Álvarez kon gaan gebeuren. Dat waren afspraken, dus daar hebben wij ons op voorbereid. Op de achtergrond zijn we druk bezig de opgenvallen posities in te vullen", aldus Steijn, die tevens bevestigde dat Álvarez bezig is met de laatste 'hobbels' af te ronden, alvorens hij naar West Ham United vertrekt. 

Ajax versterkte zich deze zomer al met onder anderen Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Carlos Forbs. Meer nieuwe namen, en ook ervaren krachten, zullen nog komen. "Die grote jongens worden wel binnengehaald. Waar we naar toe willen is ook de filosofie van de club nastreven: met jonge jongens opleiden en met zoveel mogelijk jonge jongens spelen in het eerste elftal. Dan kijk je in eerste instantie naar de jeugdopleiding, maar de grote namen en de écht ervaren spelers horen daar ook bij", vertelt Steijn, die wellicht doelt op de absolute prioriteit van de Amsterdammers: verdediger Josip Sutalo. 

Klaassen
Een van de ervaren jongens die Ajax al binnen de gelederen heeft, is Davy Klaassen. De middenvelder werd onlangs in verband gebracht met een overstap naar Turkije. "Over de toekomst van Klaassen heb ik nog niet gesproken. We moeten goed kijken naar of hij aan spelen toekomt en zo ja, hoeveel. Ik heb aangegeven dat hij niet weg moet, omdat het een goede speler en goede persoonlijkheid is. Hij kan ook een rol krijgen waar hij zelf niet prettig bij is en wil misschien meer spelen, maar dat weet ik niet. Het kan ook zijn dat hij 34 wedstrijden speelt en dan hebben we deze discussie niet, we gaan het zien", aldus Steijn, die Steven Bergwijn heeft gekozen als nieuwe aanvoerder.