Enorm goed nieuws van Henk de Jong:

Enorm goed nieuws van Henk de Jong: "Niet normaal, voel me klein kind"

7 augustus 2023 om 15:56
Laatste update: 7 augustus 2023 om 16:10

Henk de Jong is voor tachtig procent hersteld na een hersenoperatie en op weg naar volledige fitheid. Dat vertelt het boegbeeld van SC Cambuur aan de Volkskrant.

De energie is weer terug bij De Jong, die moest stoppen met werken vanwege een cyste in zijn hoofd. "Het gaat hartstikke goed. Diana (vrouw, red.) zet af en toe de rem er een beetje op. Het liefst wil ik nu alweer trainer worden, maar dat kan nog even niet. Het jeukt", laat de 58-jarige oefenmeester weten aan de Volkskrant. "Niet normaal. Ik voel me een klein kind."

De Jong onderging een risicovolle operatie om van zijn problemen af te komen. "Ik kon niet anders dan het risico nemen. Anders had ik nooit meer kunnen werken en geen sociaal leven meer gehad. Alleen thuis. Slapen, op de bank zitten. Geen normaal gesprek voeren. Ik moet vrijbuiter zijn. Hard werken. Overal heen. Gewoon bezig zijn en ik kon niets meer. Ik was een invalide man."

Toch hoeft Sjors Ultee niet te vrezen dat De Jong hem in de weg gaat lopen. "Alleen als hij vraagt om te helpen, doe ik dat." Het clubicoon staat nog wel onder contract bij de Leeuwarders en hoopt op andere manieren zijn steentje bij te dragen. "Ik krijg gewoon een tweede kans. Ik zou nooit meer trainer zijn, nooit meer werken. Het is een bonus. En misschien kan ik wel weer eens hoofdtrainer worden ergens. We zullen het zien en zijn al heel gelukkig met wat we nu hebben."