Steijn over transfertargets Ajax

Steijn komt met update over Spertsyan en Sutalo: 'De speler wil graag naar Ajax'

6 augustus 2023 om 20:03

Maurice Steijn houdt gemengde gevoelens over aan de nederlaag van Ajax bij Borussia Dortmund (3-1). De trainer van de Amsterdammers zag bij vlagen goed veldspel, maar zag wederom dingen fout gaan in de beslissende fases. Ook gaf de 49-jarige oefenmeester een update over Eduard Spertsyan en Josip Sutalo. 

"We hebben zelf niet goed genoeg ingegrepen bij de kansen tegen en we moeten effectiever zijn in het afronden", aldus Steijn na afloop voor de camera van Ziggo Sport. "We zijn drie, vier, vijf keer alleen voor de keeper verschenen. Dat hebben we in de voorgaande oefenwedstrijden ook gehad: bij een gelijke stand misten we de grootste kans en andere kant kregen we hem onze oren."

Steijn was te spreken over het gevaar dat Ajax wist te stichten tegen de Duitse topclub. "Tegen zo'n ploeg hebben we goed meegespeeld. Veel gecreëerd. De supporters verdienen een compliment voor hoe ze er tot het einde achter bleven staan", vervolgt Steijn, die uitlegt waar hij vertrouwen uit put richting Heracles Almelo komende zaterdag. "Ik haal vertrouwen uit het creëren van de kansen. We zetten goed druk, dwingen hen een paar keer tot fouten. Je ziet een team staan dat knokt voor elkaar, met interactie met het publiek. Dan kan het alleen maar beter."

Spertsyan en Sutalo
Na afloop werd Steijn op de persconferentie gevraagd naar twee spelers die al geruime tijd gelinkt worden aan Ajax. De hoop op Spertsyan heeft de trainer van de Amsterdammers al wel zo'n beetje opgegeven, maar over Sutalo heeft hij nog wel goede hoop. "De speler wil graag naar Ajax", zei Steijn, geciteerd door Voetbal International