Vermoedelijke opstellingen: Bosz houdt geloof in Babadi, Slot wijzigt niet

Vermoedelijke opstellingen: Bosz zet Babadi voor eerste test, Slot verrast niet

4 augustus 2023 om 07:50
Laatste update: 4 augustus 2023 om 09:04

Vrijdagavond staat de seizoensopening van de Eredivisie op het programma, de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord en PSV nemen het tegen elkaar op in de Rotterdamse Kuip. Het Algemeen Dagblad verwacht geen grote verrassingen in de opstellingen van beide ploegen.

De verwachting is dat coach Arne Slot niet te veel afwijkt van de namen die in het laatste oefenduel Benfica met 2-1 versloegen. Gernot Trauner is nog niet beschikbaar, dus zal Lutsharel Geertruida naar alle waarschijnlijkheid naast Dávid Hancko starten. Marcus Pedersen wordt dan de rechtsback. Op het middenveld spelen Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer en Calvin Stengs. Laatstgenoemde zal in de praktijk een stuk verder naar voren spelen, achter spits Santiago Gimenez.

Ook Peter Bosz lijkt weinig af te wijken van de elf namen die van Nottingham Forest wonnen. Het centrum wordt dus gevormd door André Ramalho en Olivier Boscagli. Shurandy Sambo krijgt een basisplaats als rechtsback net als Isaac Babadi dat krijgt als aanvallende middenvelder. Het achttienjarige talent is bezig met een contractverlenging en ook tegen Nottingham Forest kreeg hij de voorkeur. De aanval bestaat uit Noa Lang, Luuk de Jong en Johan Bakayoko.

Vermoedelijke opstellingen Johan Cruijff Schaal

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Hancko, Geertruida, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Stengs; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixao.
PSV: Benítez; Van Aanholt, Boscagli, Ramalho, Sambo; Veerman, Babadi, Sangaré; Lang, De Jong, Bakayoko.