'Geertruida-bod van Leipzig laat op zich wachten: Nederlander geen favoriet meer'

'Geertruida-bod van RB Leipzig blijft uit: Feyenoorder geen favoriet meer'

4 augustus 2023 om 06:45
Laatste update: 4 augustus 2023 om 09:02

RB Leipzig heeft officieel nog geen schriftelijk derde bod ingediend voor Lutsharel Geertruida. De Duitse club zou alleen nog mondeling een bod van om en nabij de 25 miljoen euro hebben gedaan. Wel wordt verwacht dat de officiële bieding niet lang op zich laat wachten.

Leipzig meldde zich eerder met twee biedingen bij Feyenoord, maar die werden resoluut van tafel geveegd. Daarna volgde een periode waarin de Duitsers de interesse lieten rusten, maar door het akkoord van Josko Gvardiol met Manchester City is er weer volop belangstelling. Feyenoord verwacht binnen enkele uren wel een officieel derde aanbod uit Leipzig, meldt 1908.nl. De transfersom van dat bod zal dus rond de 25 miljoen euro liggen.

Toch is Geertruida niet meer de onbetwiste favoriet bij RB Leipzig. De Duitse club heeft aangegeven maar één verdediger te willen halen en Carlos Lubeka van Olympique Lyon staat daarvoor bovenaan het lijstje. Volgens BILD heeft Leipzig ook op de twintigjarige Lubeka al drie keer geboden. De laatste bieding bedroeg een transfersom van 34 miljoen euro, maar ook de clubleiding van Lyon stribbelt tegen. Mede daarom is Geertruida als alternatief weer op tafel gekomen. 

Lukeba en Geertruida hebben allebei nog een contract tot medio 2025 bij hun club. Leipzig gaat dus enkel vol voor Geertruida, als de Franse Lukeba een onhaalbare kaart blijkt te zijn.