'Omvangrijke Lukaku-deal stap dichterbij, Juventus blijft hopen op ruildeal'

'Omvangrijke Lukaku-deal stap dichterbij, Juventus blijft hopen op ruildeal'

2 augustus 2023 om 23:50

De transfer van Romelu Lukaku naar Juventus heeft bijzonder veel voeten in de aarde, maar is wel een stap dichterbij gekomen. De Belgische spits heeft namelijk een persoonlijk akkoord bereikt met De Oude Dame, melden Italiaanse media.

Aanvankelijk leek Lukaku definitief terug te gaan keren bij Internazionale, maar toen de Milanezen erachter kwamen dat Lukaku met Juventus sprak, trokken ze de stekker meteen uit de deal. De komst van de sterke aanvaller is echter lastig voor Juve, dat beperkte financiële middelen heeft. De nummer zeven van de Serie A heeft nu echter wel een persoonlijk akkoord bereikt met Lukaku, die voor drie jaar zou tekenen als alles doorgaat.

Nu moet Juventus er dus uit zien te komen met Chelsea. De Italianen hopen Dušan Vlahović in te zetten als ruilmiddel: de Serviër zou dan de omgekeerde weg moeten bewandelen, terwijl Chelsea dan ook nog veertig miljoen euro bijbetaalt. The Blues hebben nog geen beslissing genomen over dat voorstel. Naar verluidt wordt de stem van manager Mauricio Pochettino cruciaal in het uiteindelijke besluit.

In Turijn kan Lukaku zo'n 12,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Een deel van de Juve-supporters ziet hem echter liever niet komen, vanwege zijn achtergrond bij rivaal Inter. Ook werd Lukaku vorig seizoen racistisch bejegend door de Juventus-fans in een onderlinge ontmoeting.