Eerste Clásico van het seizoen in Amerika: basisplaats De Jong, Modric op de bank

Eerste Clásico van het seizoen in Amerika: basisplaats De Jong, Modric op de bank

29 juli 2023 om 22:04
Laatste update: 29 juli 2023 om 22:12

Het Cowboys Stadium in Texas is het decor van de eerste Clásico van het seizoen 2023/2024. FC Barcelona en Real Madrid spelen zaterdagavond laat (Nederlandse tijd) in de Verenigde Staten een vriendschappelijk duel.

Real Madrid won op tournee in Amerika al van Manchester United (2-0), terwijl Barcelona in een doelpuntenfestijn onderuit ging tegen Arsenal (5-3). Zaterdagavond staan de aartsrivalen in Dallas tegenover elkaar. Bij de Catalanen is Ousmane Dembélé de grootste verrassing in de basisopstelling. Volgens Franse media was de buitenspeler zeer dicht bij een akkoord met Paris Saint-Germain, dat de clausule van vijftig miljoen euro wilde activeren.

PSG heeft maar tot 31 juli de tijd om die clausule te activeren, waardoor het er sterk op lijkt dat Dembélé 'gewoon' bij Barcelona blijft. Frenkie de Jong staat ook aan de aftrap tegen Real, dat met de grote namen aantreedt. Alleen Toni Kroos en Luka Modric, die normaal gesproken in de basis staan, beginnen op de bank.

Het eerste fluitsignaal klinkt om 23.00 uur Nederlandse tijd.

De opstellingen:
FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Christensen, Balde; Romeu, De Jong, Pedri, Gündogan; Lewandowski, Dembélé
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Tchouaméni, Camavinga, Bellingham; Valverde, Rodrygo, Vinícius Júnior