Tadic in Turkije gevraagd naar Kökcü-opstootje: 'Hoe smaakt het gras, vroeg ik'

Tadic in Turkije gevraagd naar Kökcü-opstootje: 'Zei dat hij meer moest fitnessen'

29 juli 2023 om 21:28

Edin Dzeko heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van Dusan Tadic om voor Fenerbahce te kiezen. De Serviër, die zijn contract bij Ajax liet ontbinden, kon naar veel verschillende clubs. Besiktas was een van de clubs die zeer concreet was.

Voor zijn komst naar Turkije had Tadic nog nooit met de Bosnische spits samengespeeld. "Dzeko heeft een grote invloed gehad op mijn komst", vertelt de aanvaller in gesprek met Haber Global. Dzeko maakte deze zomer transfervrij de overstap van Internazionale naar Fener. "Toen ik hoorde dat hij hier naartoe zou komen, kwam de gedachte in mij op om samen met hem te werken."

"De club maakte kenbaar welke richting ze op willen met de transfers die gedaan zijn. Dat Dzeko en ik gekomen zijn, heeft ook invloed op de transfers die na ons zijn gedaan", aldus Tadic, die door het Turkse medium gevraagd wordt naar een incident in de Klassieker eerder dit jaar. Tijdens de Ramadan troffen Feyenoord en Ajax elkaar in de KNVB Beker. Tadic zou richting Orkun Kökcü gespot hebben met de Ramadan, maar volgens hem zit de vork anders in de steel. "Ik had een duel met Orkun. Hij viel op de grond en toen hij opstond stonden we oog in oog."

"Hoe smaakt het gras?, vroeg ik hem. Dat was alles", benadrukt Tadic. "Toen zei ik: Je moet meer fitnessen. Hij zei na de wedstrijd ook dat er niets aan de hand was. Ik respecteer alle religies. Helaas creëren mensen dingen die er niet zijn. Trouwens: Orkun is een geweldige voetballer, ik wens hem het beste."