De Ligt over Kim

De Ligt looft nieuwe collega-verdediger Kim: 'Snel, agressief en sterk'

29 juli 2023 om 16:17
Laatste update: 29 juli 2023 om 16:23

Matthijs de Ligt is onder de indruk van zijn nieuwe collega in de achterhoede van Bayern München: Kim Min-jae. De Zuid-Koreaanse stopper kwam zaterdag uitstekend voor de dag in het oefenduel met het Japanse Kawasaki Frontale (0-1 zege Bayern). 

Min-jae maakte deze zomer voor vijftig miljoen euro de overstap van Napoli naar Bayern, waar hij samen met De Ligt naar alle waarschijnlijkheid het hart van de verdediging gaat vormen. Hun eerste minuten samen smaakt in ieder geval naar meer. "Iedereen ziet welke kwaliteiten hij met zich meebrengt. Hij is erg snel en agressief en sterk in de duels. Natuurlijk is het even wennen als je een aantal weken niet hebt gespeeld, maar hij deed het goed", aldus de Oranje-international via de clubkanalen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ulm

  • logo

    Bayern München

Ook trainer Thomas Tuchel is erg tevreden. "Hij speelde goed, niet alleen in defensief opzicht, maar ook naar voren toe. Ik ben heel tevreden, dit was zijn eerste wedstrijd voor ons. Hij traint heel hard en doet het goed."

Gravenberch
Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Josip Stanisic. De assist kwam van Ryan Gravenberch, die als wisselspeler aan het duel begon. De Nederlandse middenvelder bereikte de Duitse doelpuntenmaker na een uitstekend één-tweetje.