Juventus maakt breuk officieel: contract Ihattaren per direct ontbonden

Juventus maakt breuk officieel: contract Ihattaren per direct ontbonden

28 juli 2023 om 15:42
Laatste update: 28 juli 2023 om 15:47

Mohamed Ihattaren is geen speler van Juventus meer. De Oude Dame meldt op de officiële kanalen dat het contract van de 21-jarige speler is verscheurd.

Het lag al in de lijn der verwachting dat de wegen van Juventus en Ihattaren voortijdig zouden scheiden. De Italianen waren al bezig met de ontbinding van het contract en komen vrijdag met de bevestiging. Het betekent dat Ihattaren clubloos is en op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Het is nog onduidelijk of en waar hij zijn loopbaan voortzet.

Ihattaren lag nog tot de zomer van 2025 vast in Turijn. Hij stond sinds de zomer van 2021 bij Juve op de loonlijst, maar speelde geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht. Nadat Ihattaren overhoop lag met voormalig PSV-trainer Roger Schmidt vertrok hij naar Juventus, dat hem direct stalde bij Sampdoria. Zijn huurperiode liep uit op een mislukking en hij keerde voortijdig terug bij Juve.

Ajax durfde het vervolgens aan en huurde Ihattaren voor één kalenderjaar van De Oude Dame. Aanvankelijk leek hij zijn carrière weer op te pakken, maar Ihattaren zakte na problemen in de privésfeer weer weg. Zijn laatste minuten als voetballer speelde hij op 6 mei 2022, met Jong Ajax tegen De Graafschap.