Slot: 'Het is de bedoeling dat hij op huurbasis vertrekt, verkoop zou ook kunnen'

Slot: 'Het is de bedoeling dat hij op huurbasis vertrekt, verkoop zou ook kunnen'

28 juli 2023 om 12:50
Laatste update: 31 juli 2023 om 10:25

Ezequiel Bullaude mag op huurbasis vertrekken bij Feyenoord, bevestigt trainer Arne Slot tegenover Voetbal International. De oefenmeester hoopt dat de 22-jarige middenvelder elders competitiever wordt.

Bullaude kwam in zijn eerste seizoen in De Kuip tot vijftien optredens, allemaal als invaller. "Er kunnen wel af en toe wat invalbeurten voor hem in zitten, maar ik voorzag nog niet dat hij competitief was voor een basisplek", neemt Slot een voorschot op het komende seizoen.

"Dan is het, denk ik, voor de speler ook beter dat hij hetgeen hij geleerd heeft meeneemt naar een nieuwe club om daar elke week te spelen. In de hoop dat hij zich daar dusdanig ontwikkelt dat we volgend jaar een nummer tien hebben die wel competitief is om voor een basisplaats te vechten."

Slot vertelt dat onder meer de taalbarrière ervoor heeft gezorgd dat het debuutseizoen van Bullaude moeizaam verliep. "Het is de bedoeling dat hij op huurbasis vertrekt, maar een verkoop met al dan niet een terugkoopoptie zou eventueel ook kunnen", aldus de trainer. 

Bullaude staat in de concrete belangstelling van het Braziliaanse Vasco da Gama. Naar verluidt hebben ook Bologna, SC Braga, Elche, Grêmio, Boca Juniors en Cruzeiro interesse.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!