Feyenoord maakt opstelling bekend: Stengs debuteert, nog geen Gimenez

Feyenoord maakt opstelling bekend: Stengs debuteert, nog geen Gimenez

27 juli 2023 om 18:18
Laatste update: 27 juli 2023 om 18:19

Feyenoord speelt donderdagavond zijn een na laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Villarreal CF komt op bezoek in De Kuip.

Calvin Stengs maakt een dag na zijn overstap naar Feyenoord meteen zijn officieuze debuut. Hij begint als rechtsbuiten, in een aanval die verder bestaat uit Igor Paixão en de zeventienjarige Leo Sauer. Verder kiest Arne Slot voor de op papier verwachte namen. Gimenez zit nog niet bij de selectie, Ezequiel Bullaude ontbreekt waarschijnlijk vanwege transferperikelen.

Het is voor het eerst in het seizoen 2023/2024 dat Feyenoord aantreedt in De Kuip. Voorgaande oefenduels werden afgewerkt op het terrein van VV Smitshoek en op het trainingskamp in Oostenrijk. Het duel met Villarreal is de een na laatste testcase voor de ploeg van Arne Slot, die het op 4 augustus tegen PSV opneemt. Over drie dagen komt Benfica nog op bezoek in Rotterdam-Zuid.

Tot op heden oefende Feyenoord binnen de landsgrenzen tegen PEC Zwolle (3-1), Club Brugge (2-0) en Union Sint-Gillis (0-0). Op het trainingskamp ging de landskampioen met 2-4 onderuit tegen Hoffenheim. Slot beschikt tegen Villarreal over een vrijwel fitte selectie. Gernot Trauner ontbreekt nog wegens een blessure. Calvin Stengs kan donderdagavond zijn debuut gaan maken.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Paixao, Sauer.

Volg zo hieronder alle livegebeurtenissen en data van deze wedstrijd in de nieuwe live-feature van VP!