Turkse media over Tadic

Turkse media eensgezind na debuut: 'Transfer van Tadic een schot in de roos'

27 juli 2023 om 12:55
Laatste update: 27 juli 2023 om 13:04

Dusan Tadic heeft hoge ogen gegooid met zijn debuut voor Fenerbahçe. De Turkse media zijn eensgezind: de aanvaller is 'een schot in de roos'. 

Tadic liet zich al vroeg zien in het Conference League-voorronde-duel met Zimbru Chisinau (5-0 winst). De voormalig Ajax-captain verzorgde de assist bij de schitterende openingstreffer van Ferdi Kadioglu. 

Het Turkse medium Sabah is lyrisch. 'De transfer van Tadic naar Fenerbahçe was een schot in de roos. Fenerbahçe voelde dat het leiderschap nodig had op het veld tijdens de periode onder Jorge Jesus. Tadic maakt dit seizoen het verschil. Hij heeft een hoge spelintelligentie en uitstekende passkwaliteit. Tadic, die de grootste assistent van Ismail Kartal (de trainer van Fenerbahçe, red.) wordt, wordt de veldheer van Fenerbahçe.'

Ook Hurriyet was lovend over de prestatie van Tadic, die 'opvallend hongerig' oogde. 'Hij zette zijn honger de hele wedstrijd voort met gevaarlijke acties', zo is te lezen. Fanatik heeft ook aandacht voor het debuut van de Serviër. 'Een betorevende Tadic en de nieuwe transfers maakten er een show van'.