Oranje Leeuwinnen overleven Amerikaanse storm en mogen denken aan groepswinst

Oranje Leeuwinnen overleven Amerikaanse storm en mogen denken aan groepswinst

27 juli 2023 om 06:42

De Oranje Leeuwinnen hebben in de nacht van woensdag op donderdag stand gehouden tegen de Verenigde Staten. De ploeg van Andries Jonker hield de grootmacht in het vrouwenvoetbal op een 1-1 gelijkspel.

Het Nederlands elftal moest in Wellington een flinke Amerikaanse storm doorstaan. Hoewel de Verenigde Staten van meet af aan het initiatief nam, kwamen de Oranje Leeuwinnen op voorsprong. Jill Roord schoot raak met een bekeken schuiver in de verre hoek. Verder kwam de ploeg van Jonker amper in de buurt van het Amerikaanse doel, maar het was genoeg om een punt uit het vuur te slepen.

Na iets meer dan een uur kwam Amerika terecht op gelijke hoogte uit een hoekschop. Daphne van Domselaar werd in het laatste halfuur behoorlijk onder druk gezet, maar hoefde niet nogmaals te incasseren. Het bleef bij 1-1, wat betekent dat beide landen na twee groepsduels vier punten hebben. 

Dinsdagochtend spelen de Oranje Leeuwinnen de laatste groepswedstrijd, tegen Vietnam. In de eerste speelronde verloor Vietnam al met 3-0 van Amerika. Afhankelijk van de eindstand bij de Verenigde Staten - Portugal heeft de ploeg van Jonker nog zicht op groepswinst in Groep E.