Kooij mag geen duels Feyenoord fluiten

Joey Kooij mag geen duels van Feyenoord fluiten als Stengs contract tekent

25 juli 2023 om 13:03
Laatste update: 25 juli 2023 om 14:26

Joey Kooij mag komend seizoen waarschijnlijk geen wedstrijden van Feyenoord fluiten. Dat komt door de naderende overstap van Calvin Stengs, die net als Kooij een schoonzoon van Frank de Boer is. 

De Telegraaf meldt dat een woordvoerder van de KNVB het nieuws bevestigt. "Als Stengs naar Feyenoord gaat, fluit Joey Feyenoord niet meer", luidt het oordeel. Stengs is hard onderweg naar Feyenoord en staat op het punt een vierjarig contract te tekenen bij de landskampioen. Stengs en Kooij hebben beiden een relatie met een dochter van Frank de Boer en zijn daarmee zwagers.

Stengs speelde in het verleden voor AZ en destijds mocht Kooij ook niet als scheidsrechter optreden voor duels van de Alkmaarders. Er mag volgens de KNVB geen sprake zijn van directe familiebanden. Dat Kooij bij AZ-rugsponsor Elfi werkt is echter geen probleem. Kooij debuteerde in 2018 als scheidsrechter in de Eredivisie en floot afgelopen seizoen twee wedstrijden van Feyenoord: de thuiswedstrijden tegen Excelsior en FC Groningen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!