Feyenoord weer compleet: Gold Cup-winnaar Gimenez terug in Rotterdam

'Welcome back': Feyenoord heeft Gimenez na bliksemvakantie alweer terug

25 juli 2023 om 10:29

Santiago Gimenez is na een ultrakorte vakantie terug bij Feyenoord. De spits, die met Mexico de Gold Cup won, heeft zich dinsdagochtend gemeld op het trainingscomplex van de Rotterdammers.

Gimenez bezorgde Mexico hoogspersoonlijk de Gold Cup, door in de finale tegen Panama voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen. Amper een week later is de aanvaller alweer in Rotterdam, om zich met Feyenoord voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Stadionclub speelt nog twee oefenwedstrijden, voor op 4 augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV het echte werk begint.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Gimenez op 27 juli tegen Villarreal CF minuten gaat maken. Op 30 juli wacht een weerzien met Orkun Kökcü, als Feyenoord het opneemt tegen Benfica. Door de terugkeer van Gimenez is Feyenoord weer compleet. Alleen Gernot Trauner kampt nog met een blessure.

Algemeen directeur Dennis te Kloese sprak onlangs al uit dat Gimenez ook komend seizoen bij Feyenoord speelt. Zelfs voor een bedrag van 45 miljoen euro mag de Mexicaan niet vertrekken uit Rotterdam-Zuid.