'Problematische' situatie bij Ajax: 'Ik zie ze voor plaats drie spelen'

'Problematische' situatie bij Ajax: 'Ik zie ze voor plaats drie spelen'

25 juli 2023 om 08:47

Arno Vermeulen heeft momenteel weinig fiducie in de titelkansen van Ajax. De NOS-verslaggever zag Maurice Steijn afgelopen weekend niet voor niets alarm slaan.

De trainer van de Amsterdammers benadrukte nog minstens drie of vier aanwinsten nodig te hebben om met Ajax voor het kampioenschap te kunnen spelen. Vermeulen vreest het ergste in de hoofdstad. "Bij Feyenoord en PSV kun je acht, negen namen wel op papier zetten. Bij Ajax is er op dit moment geen geraamte. Dat is een veeg en problematisch teken. Dan ben je als trainer nog wel een paar maanden zoet", zegt hij bij de NOS.

"Feyenoord investeert in spelers met Eredivisie-ervaring en dat pakt goed uit", doelt de commentator op spelers als Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs. "Ajax lijkt de Eredivisie niet interessant te vinden en zoekt het daarbuiten met veel buitenlandse spelers. Ze worden veel met spelers in contact gebracht, maar uiteindelijk gebeurt er niet veel. Blijkbaar hebben ze moeite om de juiste versterkingen te vinden."

Vermeulen oordeelt daarnaast dat de doorstroom van eigen jeugd stokt bij Ajax. "Ik schat Feyenoord op dit moment het hoogste in, daarachter PSV en dan een gat naar Ajax, FC Twente en AZ. Daartussen zie ik weinig verschil. Ik zie Ajax om plaats drie spelen in plaats van het kampioenschap, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen. Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax."