Wanneer zijn de lotingen voor de UEFA CL, EL en ECL?

24 juli 2023 om 08:00
Laatste update: 24 juli 2023 om 08:00

Feyenoord mag zich melden in de groepsfase van de Champions League, terwijl PSV het miljardenbal kan bereiken via de derde voorronde. Ondertussen kan Ajax zich gaan opmaken voor de voorronde in de Europa League. Ook AZ mag zich als nummer vier van de Eredivisie opmaken voor de voorronde voor de Conference League. FC Twente moet eind juli al aan de bak, waarna een eventuele loting volgt. VoetbalPrimeur vertelt je alles over de lotingen. 

Champions League-loting

We trappen af met de loting van de derde kwalificatieronde in de Champions League. Deze vindt op maandag 24 juli plaats in het Zwitserse Nyon om 12.00 uur. Aan deze loting doet PSV mee. Door de tweede plek in de Eredivisie mogen de Eindhovenaren zich melden voor de loting. PSV werkt het tweeluik af op 8 of 9 en op 15 augustus. De laatstgenoemde datum staat vast, aangezien een dag later de Super Cup wordt afgewerkt. Mocht PSV het tweeluik overleven, wordt er een play-off-duel gespeeld voor een plek in de Champions League. De loting daarvoor vindt plaats op 7 augustus. 

Europa League-loting

Op dezelfde dag als de loting van de Champions League vindt de loting van de Europa League plaats. Wel een uurtje later, namelijk om 13.00 uur. Ajax hoeft zich nog niet te melden voor deze loting. De Amsterdammers zullen twee weken langer moeten wachten, aangezien de club de derde ronde al door is. De volgende loting vindt plaats op 7 augustus. Ajax speelt het tweeluik vervolgens op 24 augustus en op 31 augustus. Als het team van Maurice Steijn erin slaagt om te winnen, dan is de volgende loting voor de groepsfase van de Europa League één dag later.

Conference League-loting

Als nummer vier van de Eredivisie mag AZ aanwezig zijn bij de loting van de Conference League. Ook deze loting vindt weer een uurtje later plaats, namelijk om 14.00 uur. De derde voorronde wordt afgewerkt op 10 en 17 augustus. Mochten de Alkmaarders erin slagen om deze ronde te overleven, wacht de laatste play-off. De loting hiervan is op 7 augustus. Op 24 en 31 augustus worden de wedstrijden gespeeld. Als AZ alle rondes overleeft, wacht de laatste loting op 1 september. Tijdens deze loting zal dan ook bekend worden welke teams er in de groepsfase zitten. 

FC Twente speelt op 27 juli en op 3 augustus de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Mochten de Tukkers erin slagen om door te stoten naar de volgende ronde, wacht net als AZ de laatste play-off-wedstrijd. Ook deze loting vindt dan plaats op 7 augustus.