Onana maakt Ajax-fans boos en prijst Ten Hag: 'Voor mij beste coach ter wereld'

Onana noemt Ten Hag 'beste coach ter wereld' en maakt Ajax-fans opnieuw boos

23 juli 2023 om 19:18

Erik ten Hag is de beste trainer van de wereld, vindt Andre Onana. De Kameroense goalie werkte bij Ajax al samen met Ten Hag en ziet dat de Nederlander een belangrijke invloed heeft gehad op zijn loopbaan.

Onana en Ten Hag zijn nu bij Manchester United bij elkaar herenigd, nadat The Red Devils een deal hebben gesloten met Internazionale. "Ik en de manager hebben een geweldige relatie", vertelt Onana tegenover de clubkanalen van United. "Ten Hag is een topcoach. Voor mij is hij zelfs de beste trainer van de hele wereld."

Ten Hag en Onana hebben 4,5 jaar samengewerkt bij Ajax. Daar is de goalie nog altijd erg blij mee. "Hij heeft een grote impact op mijn loopbaan gehad. Samen hebben we veel mooie dingen bereikt. Met Ajax bereikten de halve finale van de Champions League. Dat was niet eenvoudig, met zo'n kleine club. Dat gebeurt misschien een keer in de twintig of 25 jaar."

De één na laatste uitspraak van Onana, waarin hij Ajax een 'kleine club' noemt, zorgt overigens voor ophef op social media. Sommige Ajax-fans zijn niet blij en zijn ook niet vergeten dat de goalie op een ongemakkelijke manier wegging uit Amsterdam.