Bijlow staat open voor aanvoerderschap bij Feyenoord: 'Dan zeg ik geen 'nee''

Bijlow neemt verantwoordelijkheid: 'Ik sta nu wél open voor aanvoerderschap'

23 juli 2023 om 15:32
Laatste update: 23 juli 2023 om 15:56

Justin Bijlow staat open voor het aanvoerderschap bij Feyenoord. Vorig jaar bedankte de doelman nog voor de band, nu is hij er naar eigen zeggen klaar voor. 

"Kijk, in principe is een band maar een band", aldus Bijlow in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je moet er niet te veel waarde aan hechten, ook zonder band kun je goed een leider zijn. Maar een eer is het natuurlijk wel. Als de trainer me vraagt voor het aanvoerderschap, dan zeg ik geen 'nee'."

Trainer Arne Slot benadrukte eerder dat hij meer potentiële aanvoerders in zijn selectie heeft, zoals Gernot Trauner. Ook Bijlow maakt kans op de aanvoerdersband. De sluitpost speelde 121 officiële duels voor Feyenoord, pakte twee landstitels en won de KNVB Beker. Toch bedankte Bijlow een jaar geleden nog, toen Slot hem vroeg om captain te worden. "Om redenen die ik niet ga uitleggen, zat ik toen wat minder goed in mijn vel", zei Bijlow. "In die periode nam ik mezelf voor om me met name op mezelf te focussen. Nu zou ik wél openstaan voor het aanvoerderschap."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!