Steijn baalt van Timber en Tadic: 'Zeker als je weer om prijzen wil spelen'

Steijn: 'Voor mij jammer, maar nu kunnen we ons versterken op die posities'

19 juli 2023 om 06:55
Laatste update: 19 juli 2023 om 09:12

Maurice Steijn baalt van het vertrek van Jurriën Timber en Dusan Tadic. De nieuwe trainer van Ajax verliest met de centrale verdediger en de aanvaller twee van zijn belangrijkste spelers. Hij hoopt dat er snel vervangers worden gehaald.

Timber maakte voor veertig miljoen euro een toptransfer naar Arsenal, terwijl Tadic zijn contract liet ontbinden voor een overstap naar Fenerbahçe. "Dat is natuurlijk jammer. Twee topprofs, uitstekende spelers, aanvoerders van de ploeg, ze gaven leiding", somt Steijn op in gesprek met Ajax TV. "Die spelers wil je eigenlijk gewoon in je ploeg houden. Zeker als je weer om de prijzen wil spelen."

"Maar het zat er zeker bij Jurriën aan te komen", vervolgt de oefenmeester. "En Dusan heeft ook voor iets anders gekozen. Dat is voor mij als coach jammer, maar dit soort dingen gebeuren. En als het dan toch gebeurt, ben ik blij dat het zo snel mogelijk gebeurt. Nu kunnen we ons gaan versterken op die posities. Intern hebben we er ook over gesproken: als jongens een transfer willen maken, dan maar zo snel mogelijk."

Josip Sutalo van Dinamo Zagreb is een belangrijke kandidaat om Timber op te volgen. De Kroaat kost zo'n twintig miljoen euro. Wie Tadic moet vervangen, is nog niet duidelijk. Ajax lijkt vooral graag een tweede spits aan te trekken, achter Brian Brobbey.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!