The Athletic: PSV ontvangt bod uit Premier League voor gewilde Sangaré

The Athletic: PSV ontvangt bod uit Premier League voor gewilde Sangaré

12 juli 2023 om 21:36
Laatste update: 12 juli 2023 om 22:37

Nottingham Forest heeft zich bij PSV gemeld voor Ibrahim Sangaré. Volgens het toonaangevende The Athletic heeft de Premier League-club zijn langdurige interesse nu omgezet in een bod op de 25-jarige Ivoriaan.

Nottingham zoekt al langer naar een fysiek sterke middenvelder sinds het vorig jaar promoveerde. The Athletic noemt Sangaré een 'ambitieus doelwit' voor The Tricky Trees, aangezien hij naar verluidt ook in beeld is bij clubs als Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool. Sangaré zou al meer dan een jaar op het verlanglijstje staan van de nummer zestien van Engeland.

De hoogte van het bod van Nottingham is niet bekend. Sangaré heeft een transferclausule van 37 miljoen euro in zijn contract en PSV is niet van plan om hem voor veel minder te laten gaan, zo werd eerder al duidelijk. De Eindhovenaren staan wel open voor een vertrek, maar proberen het onderste uit de kan te halen doordat de Ivoriaanse international nog vier jaar vastligt in het Philips Stadion.

Sangaré speelt sinds 2020 voor PSV, dat hem voor zeven miljoen euro overnam van Toulouse. Het afgelopen seizoen speelde hij 45 officiële wedstrijden. Daarin was de krachtpatser goed voor acht goals en drie assists. PSV zwaaide met Érick Gutiérrez al een andere middenvelder uit. Astor Vranckx is in beeld om het duo op te volgen, maar het is nog de vraag of hij wil vertrekken bij Vfl Wolfsburg.

Overigens schrijven Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dat PSV nog geen bod heeft ontvangen van Nottingham, maar dat dit een kwestie van tijd is. De Engelsen zijn serieus geïnteresseerd in Sangaré.

Nottingham trok afgelopen zomer, na de promotie naar de Premier League, liefst 22 nieuwe spelers aan. Deze zomer wacht de Europa Cup I-winnaar van 1979 en 1980 nog op zijn eerste aankoop.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!