'Ik praat met Kane over hoe de club succesvol kan zijn, want dat wil hij ook'

'Ik praat met Kane over hoe de club succesvol kan zijn, want dat wil hij ook'

10 juli 2023 om 15:57

Ante Postecoglou verwacht niet dat Tottenham Hotspur Harry Kane nog gaat verliezen. Dat meldt de nieuwe coach van de Londenaren op een persconferentie. De Grieks-Australische trainer gaf ook aan, dat hij nog in gesprek gaat met Kane.

Kane staat al langere tijd in de belangstelling van Bayern München. De Duitsers zagen al twee biedingen afgewezen worden en Tottenham Hotspur heeft ook weinig interesse om over te gaan tot verkoop. "Hij heeft zich natuurlijk al bewezen hier en hij is één van de beste spitsen ter wereld. Mijn gesprek met hem zal gaan over hoe we deze club succesvol kunnen maken. Ik weet ook zeker dat dat is wat hij ook graag wil."

Toch heeft Postecoglou een stuk minder zekerheid over de toekomst van Kane, dan dat hij doet voorkomen. "Zekerheid dat hij blijft heb ik niet, want dat kun je ook nooit hebben.  Wat op de lange termijn belangrijk is, gaat verder dan individuen. Het gaat meer om de doorslaggevende factor over wie we willen zijn als team en de belangrijkste mensen daarin."

Bayern wil op korte termijn terugkomen met een derde bod voor Kane, maar als Tottenham blijft afzeggen, dan wachten de Duitsers tot januari. Dan heeft de spits nog maar een half jaar contract en kan hij makkelijker gehaald worden. Bayern denkt dat een overstap naar Duitsland dan de beste optie is, omdat Tottenham Kane ook niet aan een concurrent in eigen land wil verkopen.