Feyenoord verslaat PEC

Landskampioen Feyenoord begint oefencampagne met zege op PEC

8 juli 2023 om 15:08
Laatste update: 8 juli 2023 om 15:12

Landskampioen Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Arne Slot won met 3-1 van PEC Zwolle

Slot had een basisplaats over voor Thomas van den Belt, die het zodoende direct opnam tegen zij vorige club. Het eerste halfuur tussen Feyenoord en promovendus PEC was redelijk gelijkopgaand. Kenneth Vermeer, die het doel van de Zwollenaren verdedigde, trad een aantal keer succesvol op. In de 31e minuut moest hij echter vissen. Danilo rondde fraai af na een assist van Marcus Pedersen. 

Slechts tien minuten later kwam Feyenoord op 2-0. Vermeer ging bij die treffer niet helemaal vrij uit. Na een fraaie actie van Igor Paixão probeerde de doelman de bal nog binnen te houden om zo een hoekschop te voorkomen, maar dat bracht Ezequiel Bullaude in de gelegenheid om de 2-0 te maken. 

Feyenoord verscheen na rust met elf nieuwe namen. PEC Zwolle kam via Apostolos Vellios nog op 2-1, maar het slotakkoord was van de Rotterdammers. Yankuba Minteh maakte vanaf de stip, in zijn officieuze debuut, de 3-1.