Fabrizio Romano: PSG activeert transferclausule Xavi Simons, PSV moet hopen

'PSG activeert terugkoopclausule Xavi Simons: PSV kan alleen hopen'

5 juli 2023 om 12:33
Laatste update: 5 juli 2023 om 13:48

Paris Saint-Germain heeft de terugkoopclausule in het PSV-contract van Xavi Simons geactiveerd. Dat meldt Fabrizio Romano. De bal ligt nu bij de twintigjarige Oranje-international.

Het contract van Simons bevat een gelimiteerde afkoopsom van ongeveer zes miljoen euro. Sinds zaterdag is die clausule ook daadwerkelijk geldig, tot 31 juli. Volgens Romano heeft PSG kenbaar gemaakt het geld over te willen maken naar Eindhoven.

Simons bepaalt zelf waar zijn toekomst ligt en heeft nog 25 dagen om naar PSG te verkassen - of niet. Naast Paris Saint-Germain zijn grootmachten als Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund in de markt voor de PSV'er.

Simons is van plan op korte termijn duidelijkheid te verschaffen over zijn toekomst. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV hem een 'spetterend aanbod' voorgeschoteld. De Eindhovenaren willen het contract openbreken, verlengen, opwaarderen én de clausule eruit slopen.

"In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV", zei Simons, de winnaar van de VP Award 2023, een maand geleden na de laatste Eredivisisie-speelronde. "Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd... Ik ga zien wat er gaat gebeuren."

Technisch directeur Earnest Stewart en trainer Peter Bosz lieten er dinsdag geen misverstand over bestaan. "Ik ga die jongen duidelijk maken dat ik hem er graag bij heb", zei Bosz. "We hebben gesproken en het was een fijn gesprek. Hij heeft het naar zijn zin, maar uiteindelijk moet hij zelf de keuze maken."