'Blind kan gewenste move ruiken en wordt binnen enkele uren al gepresenteerd'

'Blind wordt binnen enkele uren gepresenteerd en zoekt alvast naar nieuwe woning'

3 juli 2023 om 15:24
Laatste update: 3 juli 2023 om 21:20

Daley Blind zal binnen afzienbare tijd gepresenteerd worden bij Girona FC. De Oranje-international hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden in Catalonië, weet Sport. Blind is daardoor alvast begonnen met zijn zoektocht naar een woning.

Na zijn half jaar bij Bayern München is Blind op dit moment transfervrij, maar het was al even duidelijk dat hij op weg is naar Girona. Nu weet Sport dat het niet lang meer gaat duren voordat de move beklonken wordt. Club en speler zijn al tot een akkoord gekomen, waardoor alleen de medische keuring en presentatie van Blind nu nog wachten.

Door de Oranje-oproep van Blind liep dat vertraging op, maar de kans is goed aanwezig dat zijn overstap naar de nummer tien van de Spaanse competitie in de komende uren bekend wordt. De ervaren linkspoot is dan ook al op zoek naar een nieuwe woning in het noorden van Spanje. 

Blind zal de geschiedenisboeken ingaan als de eerste Nederlander die in het shirt van Girona speelde. De verdediger liet eerder ook weten dat hij een terugkeer naar Ajax niet uitsloot, maar daar kwam het niet van. In #DoneDeal de podcast werd vorige maand al gemeld dat Blind een voorkeur had voor Spanje en droomde van een overstap naar La Liga.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!