Van Hanegem kritisch op 'blunderende' Bijlow: 'Ik vond hem heel slecht in Oranje'

'Bijlow is veruit de beste keeper, maar ik vond hem heel slecht in Oranje'

1 juli 2023 om 07:20

Justin Bijlow wordt in verband gebracht met Manchester United, maar tijdens de Nations League-eindronde kon hij geen potten breken. Het viel Willem van Hanegem op dat de Oranje-doelman onzeker oogde tijdens de duels met Kroatië en Italië. 

"Kijk, hij is veruit de beste keeper die we hebben", begint Van Hanegem in de AD Willem & Wessel podcast. "Maar hij is nu alleen maar bezig met 'hoe kan ik er onderuit voetballen'. Voordat hij geblesseerd raakte was hij daar veel minder mee bezig, bijna nooit. Je zag echt dat hij overtuigd was. Nu wil hij laten zien dat hij dat allemaal kan, maar dat is helemaal niet nodig."

Als Van Hanegem trainer zou zijn, dan zou hij een hartig woordje spreken met de sluitpost van Feyenoord. "Bij de meeste zou ik zeggen: als je nog één keer die bal zo uitverdedigt, dan donderstraal je er maar uit. Ze zijn allemaal een beetje de weg kwijt. Ze willen allemaal laten zien dat ze mee kunnen voetballen. Dan ga je aan anderen dingen denken."

De Kromme hoopt snel weer de oude Bijlow te zien. "Hij ging altijd naar de ballen toe. Dat was geweldig om te zien. Nu vond ik hem gewoon heel slecht keepen in het Nederlands elftal. Voor zijn doen waren het wel blunders. Je moet eerlijk zijn. Als hij niet goed keept, keept hij niet goed."

Volgens 1908.nl toont Manchester United concrete belangstelling voor Bijlow. Het jeugdproduct van Feyenoord zou samen met Andre Onana in beeld zijn als mogelijke opvolger van David de Gea.