'Brighton klopt officieel aan bij Ajax voor Kudus, concurrentie uit eigen land'

'Brighton klopt officieel aan bij Ajax voor Kudus, concurrentie uit eigen land'

26 juni 2023 om 18:05
Laatste update: 26 juni 2023 om 18:08

Brighton & Hove Albion heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor Mohammed Kudus. Dat meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Volgens de Ajax-watcher is Manchester United de grootste concurrent van The Seagulls. 

"Brighton heeft de beste papieren voor Kudus", vertelt Verweij over de situatie rond de Ghanees. "Ze zijn in de race en ze hebben zich gemeld bij Ajax. De naam van Kudus wordt heel nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. Als Manchester United komt, dan kan Erik ten Hag weer heel goed zijn voor zijn oude club." Na Lisandro Martínez, Antony en Donny van de Beek zou Kudus de vierde United-speler kunnen worden uit de tijd van Ten Hag bij Ajax.

Ook weet Verweij waar Ajax op wil aansturen qua vraagprijs voor de aanvallende middenvelder. "Voor Kudus heeft Ajax 45 miljoen euro in gedachten, maar of ze dat ooit voor hem gaan krijgen, lijkt me wel heel veel geld voor hem. Het is een jongen die heel vaak geblesseerd is geweest." Kudus speelde afgelopen seizoen 42 wedstrijden voor Ajax en scoorde achttien keer.

Volgens Verweij gaan er in ieder geval twee spelers vertrekken uit Amsterdam. "Sven Mislintat moet verkopen om geld uit te kunnen geven. Dat gaat ook wel lukken, want ook Edson Álvarez is op weg naar de uitgang. Net als Jurriën Timber zal hij op korte termijn een akkoord bereiken over vijf jaar. Het gaat om een paar details."