Willem II neemt afscheid van Wessel Dammers: 'Ik moet deze kans nu pakken'

Willem II neemt afscheid van sterkhouder: 'Dat was een zware teleurstelling'

25 juni 2023 om 17:05

Willem II heeft afscheid genomen van Wessel Dammers. De verdediger verlaat Tilburg voor een nieuw avontuur in Denemarken bij Randers, waar hij voor drie seizoenen heeft getekend. 

Toen Willem II vorig seizoen in degradatienood verkeerde, kwam Dammers op huurbasis over van FC Groningen. Degradatie werd echter niet voorkomen. Vervolgens nam de Tilburgse club de 28-jarige sterkhouder definitief over. "Na de degradatie ben ik teruggekomen met maar één doel: zorgen dat de club weer teruggaat naar de Eredivisie", aldus Dammers op de clubsite van Willem II. "Ondanks de teleurstellende eerste seizoenshelft heb ik het gevoel gehad dat de supporters altijd achter ons zijn blijven staan. Dat hebben ze ook met mooie sfeeracties vaak laten blijken. Het was een zware teleurstelling voor mij dat we hét doel niet gehaald hebben."

Dammers laat weten dat hij deze kans moest pakken. "Ik heb altijd al eens naar het buitenland gewild. Omdat ik niet weet of ik deze later in mijn loopbaan nog krijg, moet ik deze kans nu pakken. Ik ben er bewust van wat ik achterlaat, want ik ben elke dag met veel plezier naar Willem II gekomen. Mijn goede band met het kantoorpersoneel, technische en medische staf, teamgenoten en de andere mensen die bij het eerste elftal betrokken zijn ga ik dan ook erg missen. Ook daarom heb ik het shirt altijd met trots gedragen. Willem II is een fantastische club."

Randers liep het afgelopen seizoen een Europees ticket mis, nadat de Deense club op plek vijf eindigde in de competitie en een plaats zakte in de kampioensplay-off. Eerder vertrokken Elton Kabangu (Union Sint-Gillis) en Leeroy Owusu (Odense) bij Willem II.