Ziyech kiest voor megacontract: 'Ieder normaal denkend mens begrijpt hem'

Ziyech kiest voor megacontract: 'Ieder normaal denkend mens begrijpt hem'

21 juni 2023 om 21:07
Laatste update: 21 juni 2023 om 21:49

Ibrahim Afellay begrijpt volledig dat Hakim Ziyech naar Saudi-Arabië verkast. Bij Al Nassr ligt een zéér lucratief contract klaar voor de dertigjarige spelmaker van Chelsea.

Volgens de laatste geruchten kan Ziyech dertig miljoen euro per jaar gaan verdienen in Saudi-Arabië. Bij Chelsea staat hij voor zes miljoen op de loonlijst. "Ieder normaal denkend mens kan dit wel begrijpen", reageert Afellay bij de NOS op de aanstaande transfer van Ziyech. "Als je tegen zulke bedragen nee zegt..."

Als presentator Gert van 't Hof tegenwerpt dat sommige mensen wél nul op het rekest zouden geven, reageert Afellay. "Stel je voor dat jij zoveel geld kan verdienen, zou jij dan nee zeggen?" De 53-voudig international zegt vervolgens dat hij 'helaas niet zulke aanbiedingen krijgt'.

Ziyech en Al Nassr hebben deze week een akkoord bereikt en ook Chelsea staat een vertrek niet in de weg. Bij de club van Cristiano Ronaldo ligt een contract tot medio 2026 klaar. Ziyech kwam eerder uit voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax.