Ajax bevestigt bliksemtransfer: Bosnisch international komt over van Roma

Ajax bevestigt bliksemtransfer: Bosnisch international komt over van Roma

18 juni 2023 om 18:31
Laatste update: 18 juni 2023 om 18:38

Ajax heeft de verrassende transfer van Benjamin Tahirovic bevestigd. Eerder op zondag lekte pas uit dat de Amsterdammers de twintigjarige Bosnische international op de korrel hadden.

Tahirovic komt over van AS Roma. De centrale middenvelder, die zowel in een verdedigende als aanvallende rol uit de voeten kan, had nog een contract tot medio 2026 in het Stadio Olimpico. Coach José Mourinho zag het in hem zitten en noemde hem een 'future top player', maar Tahirovic ziet meer perspectief bij Ajax. Volgens Fabrizio Romano kost hij zo'n 8,5 miljoen euro, inclusief bonussen.

"Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit. Over een paar dagen komt hij naar Amsterdam voor de medische keuring en om de contractuele zaken met ons af te ronden", zegt directeur voetbalzaken Sven Mislintat van de Amsterdammers, die naar verluidt Olympique Marseille, Genoa, Sassuolo en Salernitana aftroeven. Volgens De Telegraaf gaat Tahirovic een vier- of vijfjarig contract tekenen.

Tahirovic maakte dit seizoen in elf Serie A-duels zijn opwachting. Daarin noteerde hij geen doelpunten of assists. Tahirovic doorliep de jeugdopleiding van verschillende Zweedse clubs en maakte in 2021 de oversteek naar de Italiaanse hoofdstad. 

Tahirovic, die tot dusver drie interlands speelde, is de tweede zomerse versterking van Ajax. Eerder kwam Branco van den Boomen transfervrij over van Toulouse.