Twijfels bij keuze voor Steijn: 'Staat haaks op waar Ajax voor staat'

Twijfels bij keuze voor Steijn: 'Staat haaks op waar Ajax voor staat'

12 juni 2023 om 23:11

Kenneth Perez vindt de keuze van Ajax voor Maurice Steijn een opvallende. De ESPN-analist concludeert dat de 49-jarige oefenmeester, die overkomt van Sparta Rotterdam, op basis van statistieken niet bij de Amsterdammers past.

Bij Voetbalpraat wordt de kritiek op de keuze voor Steijn besproken. "Vorige week was Sven Mislintat een topper omdat hij volzinnen achter elkaar kon zetten en zinnige dingen kon zeggen, nu is hij gestoord omdat hij Maurice Steijn heeft aangesteld", stelt Perez, die van mening is dat Steijn tijd verdient. "Het enige wat je kan zeggen, is dat Steijn haaks staat op waar Ajax voor staat."

"Bij zijn laatste drie clubs in Nederland is hij de trainer met de meeste lange ballen en met veel duelkracht. Ajax heeft een hele andere manier van voetballen." Perez zet zijn uitspraken kracht bij met statistieken van OPTA. "Bij Ajax is het heel belangrijk om tieners te laten debuteren. Bij Sparta zijn er het afgelopen seizoen welgeteld twee minuten gegund aan twee tieners. Het kan iets zeggen over de jeugdopleiding, maar het ligt zo ver uit elkaar."

"Het betekent niet dat hij het niet kan laten zien, maar als je als trainer in een bepaald stramien bent gekomen, dan is het moeilijk om het aanvallend te gaan doen", aldus Perez. "Ik zeg niet dat ik hem afschrijf, maar ik vraag me af of hij het kan."