'Mbappé zet PSG onder zware druk met brief, club overweegt verkoop'

'Mbappé zet PSG onder zware druk met brief, club overweegt verkoop'

12 juni 2023 om 22:20
Laatste update: 12 juni 2023 om 22:26

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain maandag opgeschrikt met een formele brief. Daarin maakte de 24-jarige aanvaller bekend dat hij de optie in zijn contract om zijn contract met één jaar te verlengen onder geen enkele voorwaarde zal activeren.

Het contract van Mbappé loopt tot medio 2024, maar beide partijen kunnen de samenwerking middels een clausule met één jaar verlengen. Daar gaat Mbappé, die een formele brief naar de clubleiding heeft gestuurd, geen gebruik van maken, meldt L'Équipe. Het besluit van de Fransman zorgt voor onbegrip bij PSG, klinkt het.

Mbappé handelt naar verluidt zelfstandig en heeft ook zijn management op de hoogte gebracht van zijn mededeling aan PSG. De Parijzenaren staan in een tweestrijd en overwegen de buitenspeler deze zomer te verkopen. Doen ze dat niet, loopt Mbappé namelijk volgende zomer transfervrij de deur uit. In 2018 werd hij voor 180 miljoen euro overgenomen van AS Monaco. Het Franse medium schetst dat de kantoren in het Parc des Princes op de kop staan.

Toeval of niet: Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez vertelde afgelopen weekend dat De Koninklijke in de toekomst weer werk gaat maken van een transfer van Mbappé. Pérez benadrukte dat de club deze zomer niet achter de Fransman aan gaat zitten. Het is geen geheim dat Real al jaren gecharmeerd is van Mbappé, en andersom.

Mbappé bereidt zich momenteel met de Franse nationale ploeg voor op twee EK-kwalificatiewedstrijden. Les Bleus nemen het deze interlandperiode op tegen Gibraltar en Griekenland.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!