Opnieuw tegenvaller voor Koeman: ook De Ligt mist Final Four van Nations League

Opnieuw tegenvaller voor Koeman: ook De Ligt mist Final Four van Nations League

12 juni 2023 om 11:09
Laatste update: 12 juni 2023 om 11:44

Ronald Koeman heeft opnieuw een fikse tegenvaller te verwerken gekregen bij het Nederlands elftal. Matthijs de Ligt mist de Final Four van de Nations League door een kuitblessure die hij opliep op de training.

De Ligt sloeg de zondagtraining al over bij Oranje wegens fysieke klachten. Nu meldt de KNVB dat de stopper helemaal niet in actie kan komen in de Final Four van de Nations League. Eerder meldde Memphis Depay zich al met een kwetsuur af bij Oranje. Koeman wil Daley Blind, die stand-by stond, nu overhevelen naar de definitieve selectie.

Als een speler voor de halve finale van de Nations League geblesseerd raakt, kan diegene nog vervangen worden op de selectielijst voor de Final Four. AZ-middenvelder Tijjani Reijnders blijft daardoor voorlopig op de reservelijst staan.

Oranje speelt woensdagavond in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië in De Kuip. De winnaar plaatst zich voor de finale, die ook in Rotterdam gespeeld wordt. De verliezer gaat strijden om het brons in De Grolsch Veste. In de andere halve finale staan Italië en Spanje tegenover elkaar.