Volendam - Sparta tijdelijk stilgelegd

Het gaat wederom mis: duel tussen Volendam en Sparta tijdelijk gestaakt

13 mei 2023 om 19:26
Laatste update: 13 mei 2023 om 19:39

FC Volendam - Sparta Rotterdam is zaterdagavond tijdelijk stilgelegd. Vanuit de fanatieke aanhang van Volendam werd iets op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Jannick van der Laan het duel tijdelijk staakte.

Het ging vrijdag 12 mei al fout bij vier wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vanwege gegooide voorwerpen. Ook zaterdag ontkomt men niet aan een tijdelijke staking. Xavier Mbuyamba zorgde in de 37ste minuut voor de gelijkmaker tegen Sparta, waarna het voorwerp werd gegooid. 

Door de aangescherpte KNVB-regels zijn er sinds maart al veel duels (tijdelijk) stilgelegd: al ruim vijftien keer moesten de spelers naar binnen vanwege gegooide voorwerpen. Ook het zogeheten 'vreugdebier' zorgt voor steeds meer problemen, wanneer supporters uit blijdschap bier op het veld gooien. 

Het duel tussen FC Twente en NEC Nijmegen werd vrijdag ook al stilgelegd. Na de uit de hand gelopen bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord besloot de KNVB de regels flink aan te scherpen, maar niet alle supporters lijken het daarmee eens te zijn.

Update: de twee ploegen spelen inmiddels weer verder. Wel zijn er extra netten opgehangen om te voorkomen dat er voor een tweede keer iets op het veld beland.