Real-trainer Ancelotti vindt dat VAR situaties onder controle moet hebben

Ancelotti woest op arbitrage: 'VAR moet dit soort situaties onder controle hebben'

10 mei 2023 om 09:58

Real Madrid speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Manchester City, maar bij de Madrilenen waren ze woest over de gelijkmaker van de bezoekers. De goal van Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne had wellicht niet eens mogen tellen en trainer Carlo Ancelotti neemt dat de arbitrage zeer kwalijk.

De Bruyne schoot de bal van afstand knap binnen, maar vlak daarvoor ging de bal nipt uit en werd er niet gefloten. "De bal was duidelijk over de lijn en de technologie bevestigde dat", tierde Ancelotti op de persconferentie. De 3D-technologie van beIN Sports bevestigde dinsdgavond al dat de bal over de zijlijn ging vlak voor de treffer van De Bruyne. 

"Dus ik snap niet waarom de VAR niet ingreep", gaat Ancelotti verder met zijn tirade. "De VAR moet dit soort situaties onder controle hebben." Ancelotti kreeg ook nog een gele kaart waar hij niet van gediend was. "Het is gek dat de scheidsrechter dat niet heeft gezien. Hij gaf me geel, terwijl ik niet eens in het veld stond. Er waren spelers in het veld die eerder een gele kaart verdienden dan ik. De scheidsrechter was sowieso te afgeleid, want we hadden vlak voor de gelijkmaker ook een corner moeten krijgen."