Van Hanegem snapt niets van grote Ajax-transfer: 'Nog niet voor 10 miljoen'

Van Hanegem snapt niets van grote Ajax-transfer: 'Nog niet voor 10 miljoen'

6 mei 2023 om 13:27

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van wat Antony tot dusverre laat zien bij Manchester United. De Kromme zag de Braziliaan weer teleurstellen in het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion (1-0 nederlaag).

Van Hanegem verwondert zich over het spel van Antony, die vorige zomer voor 95 miljoen euro overkwam van Ajax. De rechtsbuiten deed donderdag 76 minuten mee bij de ploeg van Erik ten Hag, maar kon geen potten breken. "Wat ik dan zie, die rechtsbuiten die verkocht is door Ajax, nou 'spelen' kan ik niet zeggen. Hij loopt een beetje aan de kant", zegt het Feyenoord-icoon in de AD Willem & Wessel podcast.

"Hier (in Nederland, red.) was hij nog bezig", gaat Van Hanegem verder. "Is hij nou bezig geweest bij Ajax om zich te verkopen? Want als ik hem nu zie spelen, denk ik: ik wil hem nog niet voor tien miljoen kopen. Hij doet bijna helemaal niet mee aan het spel. Er was één keer aan het begin een aanval, toen werd hij nog in stelling gebracht. Maar het is toch ongelooflijk?"

Een gefrustreerde Antony viel tegen Brighton vooral op met een schop tegen Alexis Mac Allister. Dat moest de 23-jarige aanvaller bekopen met een gele kaart.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!