Wedstrijdverslagen België en Duitsland

Van Bommel wint weer met Antwerp en jaagt vol op dubbel, Eintracht haalt finale

3 mei 2023 om 22:48

Mark van Bommel heeft woensdagavond opnieuw gewonnen met Royal Antwerp FC. Na KV Mechelen in de bekerfinale moest ook Union Sint-Gillis er aan geloven: 0-2. In Duitsland plaatste Eintracht Frankfurt zich ten koste VfB Stuttgart voor de finale van de DFB Pokal.

Union Sint-Gillis - Royal Antwerp FC
Slechts drie dagen na de bekerwinst moest Antwerp alweer aan de bak, uit tegen Union. Antwerp wist voor het eerste echt grote gevaar te zorgen en na een knappe aanval ook meteen te scoren. Jurgen Ekkelenkamp bracht The Great Old op voorsprong en liet de bezoekende supporters voor het eerst een feestje vieren.

Union zocht daarna naar de gelijkmaker maar ging tien minuten later helemaal onderuit. Mandela Keita kreeg van Van Bommel een basisplek en bedankte voor het vertrouwen door Antwerp na een half uur voetballen op 2-0 te zetten. Dat was ook de ruststand.

De thuisploeg probeerde het na rust nog, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Het bleef 0-2. Door de zege klimt Antwerp naar de tweede plek in de play-offs om het kampioenschap van België.

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt
In de Mercedes-Benz Arena namen Stuttgart en Eintracht het tegen elkaar op voor een plek in de finale van de DFB Pokal, nadat eerder RB Leipzich al plaatste voor de eindstrijd. Het in Duitsland lager geklasseerde Stuttgart begon goed. Tiago Tomás tekende al na vijftien minuten spelen voor de openinsgtreffer.

Na rust trokken de bezoekers het duel in een mum van tijd naar zich toe. Evan Ndicka maakte in de 51e minuut na een uitstekende aanval met een droge knal de 1-1. Slechts vier minuten later stond het al 1-2. Japanner Daichi Kamada passeerde Fabian Bredlow met een droge knal. In de slotfase maakte Randal Kolo Muani met een strafschop voor de 1-3. Toch werd het via Enzo Millot nog even spannend, maar zijn doelpunt kwam te laat. Op 3 juni staat de finale op het programma.