Kuyt genoot van kijkje in de keuken

Kuyt genoot van meelopen bij Slot en Feyenoord: 'Hoop weer op mooie uitdaging'

3 mei 2023 om 18:59
Laatste update: 3 mei 2023 om 19:02

Dirk Kuyt hoefde niet lang na te denken toen hij een uitnodiging kreeg van Arne Slot om een week mee te lopen met de trainersstaf van Feyenoord. Het clubicoon genoot van het kijkje in de keuken en hoopt over een paar maanden weer op eigen benen te kunnen staan. 

"Ik werd een tijdje geleden uitgenodigd door Arne Slot om eens langs te komen", aldus Kuyt in gesprek met ESPN. "Het was een hele mooie ervaring. Voor mij was het mooi om als beginnend trainer daar geweest te zijn", vervolgt de oud-trainer van ADO, die voor de rest niks kon vertellen over het 'geheim' van Slot. "Ik denk dat het netjes is om niet alle details te delen."

Feyenoord kan komende zondag kampioen worden, mits PSV op zaterdag punten verspeelt bij Sparta. Kuyt had met drie doelpunten tegen Heracles Almelo een gigantisch aandeel in de laatste kampioenwedstrijd van de Rotterdammers, maar werd niet gevraagd zijn ervaringen te delen met de spelers. "De energie en positiviteit zijn daar heel erg aanwezig. Het is heel fijn om daar nu te zijn. Het was niet de intentie om het over mijn eigen kampioenservaringen te hebben. Daar hebben we het niet over gehad. De ploeg is bezig met hun eigen missie."

Op eigen benen
Komende zomer hoopt de oud-international weer op eigen benen te staan. "Ik heb ontzettend veel geleerd bij ADO. Ik wil gewoon slagen als trainer. Ik hoop komend seizoen weer een mooie uitdaging aan te kunnen gaan. Ik ben nog aan het oriënteren wat de mogelijkheden kunnen zijn. Of het nou hoofdtrainer is of assistent-trainer. Het is vooral belangrijk dat ik weer vlieguren ga maken."