'Miljoenensalaris lekt uit: dit gaan Derksen, Genee en Van der Gijp verdienen'

'Salaris Vandaag Inside lekt uit: dit verdienen Derksen, Genee en Van der Gijp'

3 mei 2023 om 14:14
Laatste update: 3 mei 2023 om 17:05

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen gaan er financieel op vooruit met hun nieuwe contract. Het bekende trio van Vandaag Inside gaat naar verluidt  tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro verdienen op jaarbasis, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Voorheen verdienden ze naar verluidt alle drie minimaal een half miljoen. Genee, Van der Gijp en Derksen tekenden dinsdagavond live in de uitzending hun nieuwe verbintenis, onder toeziend oog van 'directeurtje' Marco Louwerens. Ze hebben zich voor nog eens twee jaar aan Talpa verbonden, met een optie voor een derde jaar. 

Voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp stelde eerder dat de heren eigenlijk 2,5 miljoen euro waard zijn vanwege het succes van Vandaag Inside. Zij vindt het salaris dan ook aan de lage kant. 'Qua geld had méér wel verdiend geweest als deze bedragen kloppen', schrijft ze op Instagram. 'Ze zijn nog veel meer waard als je het koppelt aan reclame-inkomsten, hoeveelheid uitzendingen en imago van de zender. Maar de mannen oogden zeer blij in de uitzending en daar gaat het natuurlijk om.'

Vandaag Inside geldt als het paradepaardje van John de Mol op SBS 6. Het programma scoort dagelijks beter dan de talkshows van concurrenten RTL 4 (Beau en Jinek) en de publieke omroep (Op1).