Brighton schrijft historie met monsterzege, uitvallen Veltman smet op overwinning

Brighton schrijft historie met monsterzege, blessure Veltman smet op overwinning

29 april 2023 om 17:55
Laatste update: 1 mei 2023 om 14:55

Nooit in de clubhistorie scoorde Brighton & Hove Albion zes keer in een Premier League-wedstrijd. Tot zaterdagmiddag. De ploeg van Roberto De Zerbi liet geen spaan heel van Wolverhampton Wanderers.

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 6-0
In aanloop naar het duel van zaterdag kreeg Brighton al de nodige complimenten. Wolves-manager Julen Lopetegui noemde The Seagulls 'de best voetballende ploeg ter wereld'. Al vanaf minuut één deed Brighton er alles aan deze uitspraak waar te maken. Dankzij Deniz Undav en Pascal Groß stond de thuisploeg binnen dertien minuten al met 2-0 voor.

Diezelfde Groß maakte binnen het halfuur de derde treffer en Danny Welbeck maakte voor rust ook doelpunt nummer vier. Het lukte Wolves, dat volkomen kansloos was, na rust niet om uit een ander vaatje te tappen. Zowel Welbeck als Undav maakte zijn tweede goal en daarmee werd de eindstand op 6-0 bepaald. Brighton had zelfs de luxe om Alexis Mac Allister en Moisés Caicedo, normaliter vaste krachten, als invallers binnen de lijnen te brengen.

Enige smetje voor Di Zerbi was het uitvallen van Joël Veltman. De Nederlander stond in de basis maar moest na 65 minuten noodgedwongen naar de kant. Een trieste aftocht voor de verdediger, die huilend de kleedkamer opzocht.

Brentford - Nottingham Forest 2-1
Nottingham Forest heeft drie cruciale punten uit handen gegeven. Forest leek lang op weg naar een 0-1 zege op Brentford, tot Ivan Toney in de slotfase voor de gelijkmaker tekende. In de vierde minuut van de blessuretijd werd het zelfs 2-1, waardoor Forest nog altijd in diepe degradatiezorgen verkeert.

Persoonlijk succes was er ook voor Toney met zijn treffer. De Engelsman is de eerste Brentford-speler sinds 1938 met twintig goals in één seizoen op het hoogste niveau in Engeland.